WAT IS D-MOED?

“Gelukkig worden. Hoe begin je daaraan? Cisko en Claire willen werk maken van een wereld waar het goed leven is voor iedereen. Ze zoeken daarvoor moedige mensen die met hen willen meedoen. Die elke dag opnieuw proberen om iets zinvols te doen. Kleine dingen waar zij zelf en iemand anders blij van worden. Op zeven manieren dagen Claire en Cisko jou en je gezin uit. Heb jij D-MOED?”

Met D-MOED inspireren we gezinnen onderweg naar het Vormsel in de pastorale eenheid Sint-Franciscus Hoogstraten-Rijkevorsel. Aan de hand van mooie inspiratiekaarten ontdekken ze zeven wegen naar D-MOED. Die zijn gebaseerd op de spiritualiteit van Franciscus en kan je ook terugvinden in het Franciscaans Belevingscentrum in Meersel-Dreef.

Met ‘opdrachten’ en ‘doe-tips’ worden vormelingen en hun gezin op een leuke manier uitgedaagd om in hun omgeving ‘kleine goede dingen’ te doen of momenten in te lassen die ruimte geven aan hun binnenkant. De vormelingen krijgen mooi en origineel materiaal in handen dat niet alleen inspireert en het gesprek bevordert, maar dat ook heel concreet aanzet om iets te doen. Aanvullend kunnen ze op deze website nog heel wat extra’s vinden. 
___

We zijn allemaal gelukzoekers. Al lijkt het vandaag wel een wedstrijd. We geloven dat je geluk zelf moet verdienen of dat je pas gelukkig kan zijn als je mooi, rijk en succesvol bent. Alsof we geduwd worden om steeds hogerop te geraken, om meer te willen zien, om meer te willen zijn. Wel, wie D-MOED heeft gaat de andere kant op. Naar beneden. En daar is vandaag veel moed voor nodig. Wat kan ik hier en nu doen om iemand gelukkig te maken? Hoe kan ik met mijn talenten dat goede leven mee-maken? Met deze vragen in het achterhoofd kiezen Claire en Cisko ervoor om elke dag iets moois, iets zinvols te doen. Het mag klein en eenvoudig zijn. Als het maar met veel liefde gebeurt…

En dus richten we samen met andere gezinnen onze pijlen voor een tijdje naar beneden. Zo ontstaat er een hele beweging van mensen die mee gaan, tegen de stroom in. Zalig toch? Je zal zien dat het aanstekelijk werkt. Want mensen met deemoed geven kleine beetjes smaak aan onze wereld…

Het Vormsel is een bevestiging van de keuze die je maakt om een leerling van Jezus te zijn.
Je krijgt geestkracht mee om er met handen en voeten werk van te maken.
D-MOED is een leuke manier om dat samen en heel concreet in te oefenen.